Palatset – nytt tvärkonstnärligt hus i Stockholm

Maria Bolme: Jag vill berätta om Palatset, som är tänkt att bli en ny nationalscen, ett kulturpalats – inte ett barnkulturhus och inte genrebestämt men ett hus för forskning, vetenskap och kultur. Framför allt för barn och unga, men inte nödvändigtvis bara de som arbetar med kultur riktad till barn och ungdom i vanliga fall. Palatset ska inte producera egen kultur utan ska bli en infrastruktur, ett utrymme, som ska kunna användas på nya sätt. Det är ett 8 hus med 8 meter högt i tak och 2000 kvadratmeter (?), helt orenoverat.

Vi som arbetar med huset vill inte alltid ha möten som är så pedagogiska – skolan är ju den stora publiken för teatern, det är där man kan få pengar och det ska gärna handla om mobbing osv. Men det går också bra att arbeta professionellt på andra sätt. Därför är tanken med vår infrastruktur är att vi ska arbeta med inte bara scenkonst utan också foto, design, mode, naturvetenskap, det hela. Vi vill ha ett hypermodernt hus. Ett tvärvetenskapligt forum som tillhandahåller en infrastruktur för skapande.

Det har varit nödvändigt med det stora för att kunna experimentera med det lilla. Vi vill gärna att det väldigt kommersiella ska kunna ta plats jämsides med det väldigt snäva, lite kufiska kanske, ideella, så att kreatörerna kan mötas hos oss oavsett vilka resurser de har.

En stor del av vårt arbete går också ut på att dokumentera.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s