Konst och teater – en sluten värld?

Sofia Landström, Galleri Pictura, om att konstvärlden även den är väldigt sluten, ”man håller sig lätt till samma personer och inom samma ramar”. Hon pratar om risken för att hamna i ”trygghetsträsket”. Sofia menar att det bör ifrågasättas och att man istället bör jobba över gränser.

Yasemin: ”Trygghetsspåret gäller inom alla branscher”. ”Kulturen bör sippra ner överallt, det behövs överallt, såväl på Ericsson som inom vården”.

Jannike: Finns en rädsla för förändring – teater och konst kan känna sig hotade som konstform?

Helen: ”Testa nya samarbetsformer – bland annat ska vi prova att jobba mer med grafisk profil. Helen pratar också om att de har samarbete med universitetet. ”Vi pratar ofta om att testa men i slutändan slutar det alltid på samma sätt, för oss på Månteatern – vi måste prova andra sätt att jobba på – vi blir annat stagnerade”.  ”Helen berättar att hon själv är intresserad och nyfiken av hur det är på andra ställen. Varför vissa är rädda för förändring inom teatervärlden har hon inte något svar på, säger hon.

Torsten: Får förnyelse göra ont? Torsten menar att det har gjort ont under de förändringar som gjorts under de två senaste åren i Lund. ”Men nu har vi en annan bas för att gå vidare och möta er som jobbar med kultur”. ”Ska vi jobba med kultur så kan vi inte behålla alla gamla traditioner”.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s