Projekt – ett bra sätt att jobba?

Sofia Landström, Galleri Pictura – ”projekt ett bra sätt att arbeta på men inte en långsiktig lösning”. Sofia oroas för vad som händer när projekttiden är över.

Martin Sandström, Södra Esplanaden – ”jag tror på spontanitet, kultur är inte institutionell, kultur måste få vara levande och få gå åt helvete ibland”. ”Att sträcka ut handen mot gatan, öppna upp – det är så kultur skapas, vi går mot ett paradigmskifte för hur vi jobbar, för hur vi är som medmänniskor, kulturen måste hänga med i det.”När man kommer in i en ny stad och känner att den här staden lever, det är kultur. Det finns verkligen i Malmö, gatans kultur, som man märker när man promenerar runt. Det vill jag också ska kännas i Lund.” ”Lund har inte förmågan att entusiasmera, studenterna sugs till exempel upp i små obskyra källare på nationer”.

Sofia: ”Projekt – aldrig träffat så många som när jag jobbat med projekt.” Sofia vill däremot ha en större kontinuitet också.

Magnus: ”Man kanske skulle förbjuda projekt i ett helt år och  bara samverka”. Menar att det finns en risk att projekten blir en egen mötesplats där involverade personer fjärmar sig från andra. På så sätt kommer projekten inte hela organisationerna till gagn utan bara de involverade personerna i projekten, menar Magnus. ”Saknar projekt där man verkligen gör saker tillsammans”.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s