Lund 2011/2012

Kulturmejeriet i Lund, 19 februari

(Obs! se under fliken Liveblogg vad panel & publik dryftade 20 nov. Om du inte kan komma denna gång, kan du även se vad som händer i realtid den 19 februari genom att följa bloggen)

På Kulturmejeriet i Lund, söndagen den 19 februari fortsätter det öppna samtal om  kultursamverkan som påbörjades i november 2011.

Denna gång är upplägget nytt Vi inleder halvdagen med lite mingel och en matinstallation/upplevelse av företaget Måltidsvision som ett fint exempel på oväntade kulturer som mötts i en lyckat samarbete, nämligen mat och konst. (Ät dock lunch innan du/ni kommer, matinstallationen kan man ej äta sig mätt på 😉

Därefter blir det ett panelsamtal, där bland annat Torsten Schenlaer, Lunds Kulturchef, deltar. Vi återkommer med uppdaterad panellista.

Samtalsledare Jannike Grut, Moderna Teatern, skådespelare och producent på Moderna Teatern, med produktionkontor i Stockholm och i Lund på Södra Esplanaden — kreativ studio.

Mind The Gap är ett nätverksträff och en idédebatt över yrkesgränserna om nya sätt att producera och organisera samt synliggöra kultur i samverkan.

Alla är välkomna som intresserar sig för temat eller berörs av det genom sitt arbete, studier eller som invånare i Lund.

Grundläggande TEMA är Hur aktiverar vi det framtida kreativa och kulturella Lund i samspel med övriga Skåne och Øresundsregionen. Hur öppnar vi upp för varandra över bransch- och stadsgränser? Och hur nyttjar vi bäst de byggnader, institutioner och kreativa rum som redan finns? Hur skapar vi en bra mötesplattform för kulturaktörer i regionen? Vilken är den bästa evenemangsplattformen för att synliggöra de kulturevenemang som redan sker?

Tid och plats: Kulturmejeriet, den 19 februari 2011, kl 13.00-16.30.

Arrangör: Mind the Gap i Lund är ett samarrangemang mellan Moderna Teatern, Södra Esplanaden – kreativ studio och Kulturmejeriet i Lund och Kulturmejeriet med stöd från Framtidens Lund. Initiativtagare är Moderna Teatern AB.

Arrangemanget är gratis. Antalet platser begränsat så OSA och uppge då även om ni önskar delta i speed networking. 

OSA vänligen så snart ni kan till, dock senast onsdagen 15 februari till mindthegap@modernateatern.se 

FRÅN INBJUDAN TILL MÖTET I LUND 20 NOV 2011


På Kulturmejeriet i Lund
, söndagen den 20 november fortsätter det öppna samtal om kultur i samverkan som introducerades på Dramaten under Bergmanfestivalen våren 2009.

På samma sätt som i Stockholm inleder vi i Lund halvdagen med ett kortare panelsamtal uppföljd av ett Open Space – en mötesform där alla närvarande kan sätta egna frågor på dagordningen med utgångspunkt från temat. Erfarenhetsutbyte och diskussioner sker sedan i mindre grupper med efterföljande referat i storgrupp.

Samtalsledare: Jannike Grut, Moderna Teatern, skådespelare och producent på Moderna Teatern, med produktionkontor i Stockholm och i Lund på Södra Esplanaden — kreativ studio.

Samtalet är ett erfarenhetsutbyte och en idédebatt över yrkesgränserna om nya sätt att producera och organisera kultur i samverkan.

Alla är välkomna som intresserar sig för temat eller berörs av det genom sitt arbete, studier eller som invånare i Lund.

Dagens TEMA är: Hur ser det framtida kreativa och kulturella Lund i samspel med Malmö, Skåne och Øresundsregionen ut i stort? Hur öppnar vi upp för varandra över gränserna och hur nyttjar vi bäst de byggnader, institutioner och kreativa rum som redan finns? Kan man genom samverkan synliggöra de kulturevenemang som redan sker, bättre?

Tid och plats: Kulturmejeriet, den 20 november 2011, kl 13.00-16.30.

Arrangör: Mind the Gap i Lund är ett samarrangemang mellan Moderna Teatern, Södra Esplanaden – kreativ studio och Kulturmejeriet i Lund.

Arrangemanget är gratis. Antalet platser begränsat. Vi bjuder på kaffe och macka i pausen mellan paneldebatt och Open Space dialog, så OSA vänligen så snart ni kan till, dock senast 6 november till; info@modernateatern.se

Ett svar till “Lund 2011/2012

  1. Ping: Mind the Gap – nya strategier för en ny tid « Mejeriet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s