Detta pratade vi om på Mind the Gap

Tanken med dagens Mind the Gap-möte var att skapa en mobil mötesplats för inspiration, diskussion och nya samarbetsmöjligheter mellan aktörer inom kultur och upplevelse i samarbete med varandra och i samarbete med andra yrkesområden.

En aktiv publik, en namnkunnig panel och moderatorn Jannike Grut ledde oss genom en givande dag på Mejeriet.

I korthet pratade vi om hur vi aktiverar det framtida kreativa och kulturella Lund i samspel med övriga Skåne och Øresundsregionen, samt hur vi öppnar upp för varandra över bransch- och stadsgränser.

Några andra korta reflektioner:

Dagens alla inlägg från livebloggen hittar du här:
https://mindthegapnet.wordpress.com/category/mind-the-gap-192-12/

Lämna en kommentar

Under Mind the gap 19/2-12

Speednetworking där teori blir praktik

En nätverksträff där man diskuterar erfarenhetsutbyte skulle ju inte vara komplett utan lite praktik! Så just nu pågår speednetworking där deltagarna utbyter idéer och visitkort.

Lämna en kommentar

Under Mind the gap 19/2-12

Samarbete är nyckeln till framtiden

Caroline Runéus, informationschef på Lunds universitet, sitter i publiken och presenterar en reflektion: Lund är en stad som det har gått bra för under väldigt lång tid, medan andra städer har mött större svårigheter och därigenom tvingats samarbeta och hitta på nya lösningar.

Daniel Daboczy påminner om att man kan samarbeta och hjälpa varandra på så många sätt – inte bara genom pengar.

Leif Bryngfors säger att Vattenhallen behöver nya samarbetspartners, bland annat för den nya jättetarm som man håller på att bygga.

Björn Ylipää kontrar och säger att man gärna hjälper till med att smaksätta och genomföra matevenemang i samband med invigningen av tarmen…

Publiken, panelen och Jannike Grut tycks dock vara fullständigt överens: Samarbete är bra!

Lämna en kommentar

Under Mind the gap 19/2-12

Kreativator: ”Starkare egenföretagare när man hjälper varandra”

Eva Kronfält, grundare av frilanskontoret Kreativator berättar att hon och hennes kompanjon saknade något ställe där frilansar inom skapande ämnen kunde sitta tillsammans. Därför startade de Kreativator, där varje egenföretagare driver egna projekt, men också gör en del tillsammans.

– Det har gått fantastiskt bra, intresset för samlingsplatser likt Kreativator har varit mycket större än vad vi kunde tänka oss, säger Eva Kronfält, och tillägger att hon gärna ser att Lunds kommun skapar en evenemangsplattform och en webbplats som listar upp kommunens frilanskontor och företagarhotell.

Sara Ponnert på Media Evolution berättar om Malmös svar på Kreativator – Media Evolution City, som öppnar om en månad. Tanken är att samla större och mindre företag aktiva inom kreativa näringar.

– Det händer fantastiskt många spännande saker här i regionen, och vi vill vara en naturlig plattform som ska hjälpa till nu och i framtiden, säger Sara Ponnert.

Lämna en kommentar

Under Mind the gap 19/2-12

Vattenhallen: ”Oväntade möten skapar framgång”

Leif Bryngfors, verksamhetsansvarig på Vattenhallen Science Center LTH, har tagit till ett nytt och annorlunda grepp för att uppmuntra intresset för naturvetenskap och teknik.

– Ungdomar i åldern 15-16 år är svåra att locka. Därför har vi bland annat börjat med parkour, säger han.

Vad gör ni mer för att skapa oväntade möten?

– Ett mål för oss är att få studenter och elever från ickeakademiska miljöer att komma till Vattenhallen, säger Leif Bryngfors.

Lämna en kommentar

Under Mind the gap 19/2-12

Månteatern: ”Vem ska skapa?”

Helen Ortman, Konstnärlig ledare för Månteatern diskuterar med FundedByMe:s Daniel Daboczy om delaktighet och om delaktighet bara är att skapa själv. Om alla ska skapa – vem ska då uppleva?

– Vi börjar i alla fall mer och mer förstå att vi är välkomna att hjälpa till med olika saker, säger Daniel Daboczy.

Lämna en kommentar

Under Mind the gap 19/2-12

Funded by me: ”Det handlar om storytelling”

Nu på scen: Daniel Daboczy, grundare och VD för FundedByMe, ett projekt för crowdfunding.

Han menar att många engagerar sig både med pengar och med tid och säger att det inte bara är i USA som folk frivilligt engageras genom crowdfunding – det funkar också i Sverige.

– Vi har sett så många makalösa historier. Bland annat bestämde sig en superfanatisk hambugerälskare för att öppna ett ”sunkhak” för hambugare i Stockholm. Han lade upp sitt projekt, sa att han behövde 30.000 kr. Det löste sig och han fick en massa ambassadörer för sin verksamhet. Det handlar om storytelling – det skapas en intressant historia genom att det finns en massa människor som vill ta del av detta, säger Daniel Daboczy, som kommer från kulturvärlden.

Hur finansieras din egen arbetstid?

– Vi tar sex procent av de pengarna som vi tar in och vi arbetar även parallellt med andra projekt, bland annat inom webbutveckling, säger han.

Lämna en kommentar

Under Mind the gap 19/2-12